Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesinin hedefinde Obeziteyle Mücadele var...
Hastanenin Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Adem TOPALOĞLU merkezde yapılacak çalışmalar ve obezitenin tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi.
Dünyada giderek yaygınlaşan ve dünyanın en önemli sağlık sorunlarından biri haline gelen obezite, önlenebilir bir sağlık problemidir. Obezite, yani aşırı şişmanlık, yaşam kalitesini ve süresini anlamlı derecede etkilemektedir.
Obezite tedavi edilebilir bir hastalık olup ileri düzeyde uzmanlık ve deneyim gerektirmektedir. Yaşam Hastanesi Obezite Merkezi, obeziteyle birçok branşın ortak yaklaşımıyla savaşmayı hedefliyor ve özellikle obezite cerrahisinde deneyimli ekibiyle hastalara farklı cerrahi alternatifler de sunuyor.
OBEZİTEYE KARŞI MİDE KATLAMASI
Yeni Çalışma: Laparoskopik Gastrik Plikasyon Etkili ve Güvenilir Bir Obezite Cerrahisi Metodu
Op.Dr. Adem TOPALOĞLU, sıklığı giderek artan morbid obezitenin, vücutta neredeyse tüm sistemleri etkileyen bir sağlık sorunu ve ciddi bir hastalık olduğunu bildirdi. Hastalığa karşı diyet ve egzersizle kalıcı başarı sağlama olasılığının yüzde onun altında olduğunu anlatan Topaloğlu, ”Bu hastalığın tedavisi için uygulanan cerrahi yöntemler, genel olarak ‘kısıtlayıcı’ ve ‘emilimi azaltıcı’ ameliyatlar olarak iki gruba ayrılır. Geliştirilen en yeni metod  ise mide katlama ameliyatıdır” dedi.
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Adem TOPALOĞLU,  “Obezite tedavisinde son nokta olarak değerlendirilen mide katlama ameliyatlarında, mideye herhangi bir yabancı cisim konulmadan (mide kelepçesinde olduğu gibi), midenin yarısını kesip çıkartmadan (laparoskopik tüp mide ameliyatında olduğu gibi) ya da bağırsakları ve mideyi kesip birbirine bağlamadan ( gastrik bypass ameliyatında olduğu gibi) mideyi mideye dikerek mide hacmi küçültülmekte ve oldukça hızlı ve başarılı sonuçlar  elde edilmektedir. Bu ameliyat hastanemizde yapılmaya başlandığından beri hastalar arasında yoğun bir ilgiyle karşılandı ve hastalarımız kısa zamanda kilolarının büyük kısmından kurtularak normal yaşamlarına dönmeye başladı. Bu başarıyı, hasta memnuniyetini ve artan hasta sayılarını birçok branşın ortak yaklaşımıyla anestezi, dahiliye, diyetisyen ve hemşirelerden oluşan güçlü bir ekibe borçluyuz.”dedi.
HASTA 2 GÜN SONRA TABURCU OLUYOR
Laparoskopik gastrik sleeve plikasyon ameliyatının tüm dünyada hızla artan bir popülariteye sahip olduğunu belirten Op. Dr. TOPALOĞLU, “Açıkçası, bu yöntem bugüne kadar bilinen obezite ameliyatları arasında en düşük riske sahip olan ameliyat türü. Etkinlik olarak da tüp mideyle eşit oranda etkiye sahip. Laparoskopik olarak yapılan bu ameliyattan 2 gün sonra taburcu olmak mümkün. Hastalar en geç 7 gün içinde normal yaşantılarına dönüyor. Herhangi bir emilim bozukluğu olmadığından gıda eksiklikleri, kansızlık, dumping gibi yan etkiler de görülmüyor” dedi.