3. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi

Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi yine bir ilke imza attı. 24- 26 kasım tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek olan "3.Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi" için Türkiye genelinde özel hastaneler, devlet hastaneleri ve üniversite hastanelerinin başvurusunun bulunduğu 672 adet bildirim arasından, sunum yapması uygun görülen 37 bildirim arasında girmiştir.

BASIN BİLDİRİSİ

ÖZEL TEKİRDAĞ YAŞAM HASTANESİ MÜDÜRÜ VE KALİTE YÖNETİM DİREKTÖRÜ SERDAR ÖZKAN

Sağlık Bakanlığı Kalite Geliştirme ve Daire Başkanlığı'nın düzenlediği '3. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresinde' sunulmak üzere devlet hastaneleri, özel hastaneler ve araştırma hastanelerine yönelik Sağlıkta Kalite ve Performans konulu poster ve sözel bildiri sonuçları 03.08.2011 tarihinde açıklanmıştır.

Mart 2011 tarihindeki ilk değerlendirme sonucunda, 672 sunum 137 sunuma indirilmiştir. 2. değerlendirmede de kongrede sunulması uygun görülen 37 poster bildirisi yayınlanmıştır.

Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi yine bir ilke imza atarak Türkiye genelinde hastaneler arasındaki sunumları yapılacak 37 hastane arasına girmiştir.

Hastane Müdürü ve Kalite Yönetim Direktörü Serdar Özkan'ın açıklamalarında, Kalite Sorumlusu Sabire Hurma ile birlikte Türkçe , ıngilizce olarak hazırlanan bildiride hastane temizliğinde kullanılan kimyasallarla ilgili eğitimin çalışanların temizlik maddeleri hakkındaki bilgilerine etkileri 3 ay süre ile takip edilmiş, veri analizlerinde Wilcoxan t - testi değerlendirmelerinde Kappa istatiği modeli uygulanmıştır.

Bu tür eğitim programlarının geliştirilmesi kurumsallaşma adına çok önemli olup, dolayısıyla bu eğitimlerin hastanedeki temizlik maliyetlerini düşürdüğü, çevreye daha az tıbbi atık salınımına katkı sağladığı ve çalışanların bilinçli temizlik kimyasalları kullanmaları ile kendi sağlıklarının korunmasında katkı sağlamadığı görülmüştür.

Poster sunumu, 24 - 26 Kasım Antalya'da Uluslararası Kongrede Hastane Müdürü ve Kalite Yönetim Direktörü Serdar Özkan tarafından yapılacaktır.