Aka Koleji Öğrencilerine Vücut Analizi

Aka Koleji Öğrencilerine Vücut Analizi 7 Ekim Çarşamba günü Aka Koleji’nde vücut analizi etkinliğimizi gerçekleştirdik. Anaokulu dahil olmak üzere 5. s ınıfa kadar tüm öğrencilerin vücut kompozisyon analizlerini ölçtük. Öğrencilerin, ölçümler sonucunda çıkan raporlarını, hem öğretmenlerine hem de evde yorumlayabilecekleri şekilde ailelerine ilettik.

5–17 yaş arası çocuklarda vücut gelişimininsağlıklı bir şekilde takip edilmesine, ileride oluşabilecek problemler içinönceden önlem alınmasına yardımcı olabilen vücut analizimiz, hastanemizde uygulanmaktadır. Bu analiz sonucunda çocuğun; boy, kilo, protein,mineral, vücut suyu, vücut yağı, kas gelişimi; dünya standartlarına göre boy ve kilo oranlarının karşılaştırılması; metabolizma hızı, beden kitle endeksi, obeziteoranı, bazal metabolik hızı, ideal ağırlık bilgileri ve vücut şekil grafiğigibi değerleri görülebilmektedir.