Uzmanlar, günlük 100 gr. siyah çikolata tüketmenin yararlı olduğunu açıkladı. Günlük çikolata Tüketimi Ne Olmalı?Hollanda Hastalıkları Önleme Vakfı tarafından yapılan bir araştırmada, her gün yenen çikolatanın yüksek tansiyona iyi geldiği ve ömrü uzattığı ortaya çıktı. Yüksek tansiyon ilacı kullanmayan 470 sağlıklı erkek üzerinde yapılan araştırmada, bu kişilerin en fazla tükettiği yiyecek ve içeceklerin başında, kakaolu gıda maddelerinin olduğunu saptadı.

Yapılan araştırmada ise kakaolu içecekler, çikolata ve çikolatalı puding yiyen bu kişilerin yüksek tansiyon hastalığına yakalanmadığı gibi ölüm riskini de yüzde 50 oranında azalttığı belirlendi.Azı karar fazlası zararAraştırmaya katılan 470 erkeğin bir günde ortalama 10 gram civarında çikolata yediği saptandı. Uzmanlar orta yaşlı erkeklerle yapılan bu araştırmanın, genç ve yaşlı erkek ve kadınlar için de geçerli olabileceğini belirtti. Uzmanlar hemen ardından bir uyarıda bulunarak, günlük çikolata tüketiminin en fazla 100 gr. siyah çikolata olması gerektiğini kaydetti.