Vücudumuz, her yaşta farklı gıdalara ihtiyaç duyar. İşte yaşınıza göre beslenme önerileri... Yaşınıza Göre Beslenin

Her yaşta farklı gıdalara ihtiyaç duyar vücudumuz. Uzmanlar, bulunduğumuz yaşa göre yiyecekler belirlememizi ve bu doğrultuda beslenmemizi öneriyorlar. Sağlıklı beslenmenin her yaşta önemi büyük. Ancak öyle noktalar var ki seçiminizi yaparkan yaşınızı da dikkate almanız gerekiyor. Gençlik yıllarında sizin için en önemlisi tartıda görülen rakamdır. Güzel bir vücuda sahip olmak için sevdiğiniz yemeklerden ayrı kalmanız da gerekmiyor. Yağ dengesi düşük doğru bir diyetler formda kalabilirsiniz.

Genç yaşlarda katı diyetler sakıncalı

Gençlik yıllarında vücut daha çok kalori yaktığından, kilo alıp vermekte oldukça kolay. Fakat kilo vermek kolay diye düşünerek uzun süreli ve çok kilo vermeye yönelik rejimlere başlamak son derece yanlış bir uygulamadır. Diyet herzaman doğru yapılmalıdır aksi takdirde yanlış diyetler vücudun dengesini bozabilir. Araştırmalar, dengesiz diyet yapanların özellikle 40 yaş sonrası kalp hastalığına yakalanma riskinin yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

35 yaş sonrası fast food tüketimi sakıncalı

35 yaşından itibaren, kalsiyum, meyve, sebze ve lifli gıdaları tüketmeye özen göstermek gerekir. Özellikle kadınlarda kalsiyum eksikliği Menopoz döneminde kemik erimesine neden olabilir. Bol soslu fast-food ürünleri artık sizin için oldukça zararlı, ayrıca asitli içeceklerden, kahve ve sigaradan uzak durmalı ve bol bol sebze, meyve tüketmelisiniz. Vücudun en çok vitamin, kalsiyum ve sodyuma ihtiyaç duyduğu yıllar ellili yaşlardır.Yağ oranları kalp ve damar hastalıklarının başladığı bu yaşlarda, önemini bir kat daha arttırır. Riskli hastalıklar baş göstermişse yeme alışkanlıklarından ve sigaradan acil olarak kurtulmak gerekir.