Kahve, genetik yapıları nedeniyle meme kanseri riski taşıyan bazı kadınlarda bu riski 'yüzde 69' düşürüyor...

Kanada'daki Toronto Üniversitesi'nden bir ekip, kahve tüketimiyle meme kanseri riski arasındaki ilişkiyi bulmak için dört ülke ve 40 klinikten kadınlar üzerinde bir araştırma gerçekleştirdi.

BRCA1 ya da BRCA2 mutasyonlarına sahip 1690 yüksek riskli kadını inceleyen uzmanlar, BRCA1 grubunda, günde 1 ila 3 bardak kahve içenlerde kanser riski yüzde 10, 4-5 bardak kahve içenlerde yüzde 25, altı bardak ya da daha çok kahve içenlerde ise yüzde 69 oranında azaldığını tespit etti. Ancak BRCA2 mutasyonu taşıyıcılarında kahvenin bu derece etkili olmadığı gözlendi. Araştırmacılar, kahvenin önemli bir fotostrojen kaynağı olduğunu ve bu maddenin koruyucu etkilerinin kanser riskini düşürebileceğini belirtiyor.