Bel fıtığını önlemek için, spor yapmaya başlamadan önce adale ve bağlar 30 dakika ısıtılmalı...

Uzmanlar, omurgaların arasında bulunan ve omurilikteki esnemeyi sağlayan yumurta akı kıvamındaki sıvının bulunduğu kesenin, ani zorlamalar nedeniyle yıprandığında, omuriliğe baskı yaparak bel fıtığına neden olduğunu kaydetti. Özellikle yaz aylarında sağlıklı kalmak için spor yapan birçok kişiyle karşılaşıldığını ancak spora başlamadan önce vücut çeşitli hareketlerle mutlaka ısıtılması gerektiğine dikkat çekildi.

Yarım saat ısınma hareketi yapılmalı Özellikle bel fıtığını önlemek için adale ve bağların 30 dakika boyunca ısıtılması gerektiği, tam olarak ısınma gerçekleşmediği zaman ise, bel fıtığının yanı sıra adale ve bağlarda yırtıklar olabildiği ifade edildi. Sporcularda da, bu tür rahatsızlıkların sezon başlarında çok görüldüğü vurgulanırken, çünkü sporcuların, liglerin tatile girmesinin ardından uzun süre antrenman yapmadıkları ve sezon başlarında uygulanan ağır antrenman programlarının da sakatlıklara neden olduğu belirtiliyor.

Avrupa'da ortopedistler de bu ameliyatları yapıyor Bel fıtığı olan hastaların yüzde 90’ını tedaviyle iyileştirebildikleri, 3-6 ay arasında süren yoğun tıbbi tedaviye cevap vermeyen hastaların ameliyat edilmek zorunda kalındıkları ifade edildi. Bel fıtığı beyin Cerrahi, ortopedi ve fizik tedavinin ortak çalışması gereken bir hastalık. Bel fıtığı ameliyatları Türkiye’de beyin cerrahi uzmanlarınca yapılıyor ancak Avrupa’da ortopedistler de bu ameliyatları yapıyorlar. Bel fıtığı olan hasta, eğer tedaviye cevap vermiyorsa o zaman ameliyat gerekir. Çünkü felç olma riski vardır. Bu hastaların oranı da yüzde 10.